ארצות הברית היא ללא ספק אחת ממדינות המפתח המובילות בתחום ייצור הרכב. תעשיית הרכב של ארצות הברית עד לפני תקופת המיתון נחשבה לאחד מן הענפים הרווחיים ביותר של "הדוד סם". ארצות הברית מחזיקה בכמה תאגידי רכב עולמיים חשובים, לרבות: קונצרן הרכב האמריקני דיימלר, פורד וג'נרל מוטורס (שבשנים האחרונות מדשדשת).
GMC
GMC - כולם מכירים את הואנדורות - הרכב המסחרי המשמש בצה"ל כטנדר וואן אולם GMC מייצרת דגמים רבים ובינהם רכבי שטח ואחרים - רכבים גדולים בעיקר.
ביואיק
ביואיר הינו רכב שרד - ממותג בין היצרניות האמריקאיות המובילות - משתייך לקבוצת התאגיד האמריקאי GM.
פורד
יצרנית רכב אמריקאית, הרביעית בגודלה בעולם
קדילק
מכונית יוקרה אמריקאית ותיקה - דגמי הרכב שימשו ומשמשים כיום כלימוזינות ולהסעת אישים חשובים
שברולט
אמריקאית ותיקה - בעבר מותגה כרכב שרד במחיר סביר - כיום מיוצרת בייצור סידרתי גם במזרח הרחוק ומייצרת מכוניות גדולות וקטנות כאחד.
במאמר הבא, נפרט על התפתחות תעשיית הרכב האמריקנית וכן נבחן את היתרונות שברכישת רכב מתוצרת ארצות הברית. בנוסף ניתן למצוא גם השכרת רכב בארצות הברית.
ארצות הברית ייסדה את המהפכה בתחום הרכב בשנת 1903, כשהצליחה להוזיל בצורה משמעותית את עלויות פס הייצור של מכוניות פרטיות עם המצאת שיטת פס הייצור הנע, וכך למעשה אפשרה להמונים לרכוש מכונית פרטית בעלות הגיונית. על מהפכה זו אמונה חברת ג'נרל מוטורס יצרנית הרכב האגדית ? פורד. מהפכה עולמית זו, הכתה גלים והתפשטה ברחבי העולם, והפכה את הרכב הפרטי ממוצר מותרות לעשירים "לצעצוע להמונים".
כיום, חברת פורד נחשבת לאחת מתעשיות הרכב המשגשגות ביותר בעולם.
תעשיית הרכב של ארצות הברית היא בין הגדולות והמפותחות ביותר בעולם, עם רמת מינוע לנפש הגבוהה ביותר בעולם. ולראייה: עד שנות השבעים של ה ? 120 לכל חמש נפשות בארצות הברית היו בממוצע 2 מכוניות, ואילו החל משנת 1985 לכל עשר נפשות באזור ארצות הברית היו שבעה כלי רכב.
עד לשנת 1950 תעשיית הרכב של ארצות הברית התרכזה בעיר דיטרויט, זאת בשל מיקומה האסטרטגי הן מבחינת דרך גישה ימית והן מבחינת חומרי הגלם שהיו באזור.
כיום, ניתן למצוא מרכזים נוספים ברחבי ארצות הברית המשמשים את תעשיית הרכב בארה"ב, לרבות: קליבלנד, שיקגו ?גרי, באפלו, מילווקי, סנט- לואיס, ניו ורק, לוס אנג'לס ופילדלפיה.
עד שנות השמונים שלטו בתעשיית הרכב האמריקנית שלוש יצרניות רכב אמריקאיות: פורד, ג'נרל מוטורס וקרייזלר. משנות השמונים ואילך החלו לחלחל גם יצרניות רכב יפניות ואירופאיות, אשר חיבלו בשליטתה של ארצות הברית בשוק המכוניות העולמי. עובדה, אשר החלה להראות את אותותיה כבר בשנים האחרונות עם קריסתה של חברת ג'נרלס מוטורס בפרט, ותעשיית הרכב האמריקנית ככלל.
לסיכום, מכוניות מתוצרת ארצות הברית הם רכבים אמינים, מפנקים, מרווחים, עוצמתיים ויוקרתיים ההופכים כל נסיעה לחוויה, לעיתים נדירות תצטרכו לקחת את הרכב האמריקאי שלכם אל מוסך פורד או כל מוסך אחר.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.