אוטוסטרדה - פורטל רכב

מכונות שטיפה בלחץ

תוכן [ הסתר ]

הרצון של כולנו הוא לשמור על הרכב שלנו נקי. ואכן, פעמים רבות אנחנו מביטים עליו, ומרוצים ממה שרואות עיניו: המראה הוא מבריק ונטול אבק. הבעיה מתחילה במצבים בהם הרכב מתמלא בלכלוך כה רב, עד שברור לנו שהסמרטוט, דלי המים והסבון לא יספיקו. ואז, יש פיתרון מרכזי אחד, והוא מכונות שטיפה בלחץ מים. אנחנו נתייחס כאן למאפיינים העיקריים של מכונות מהסוג הזה.

כך לחץ המים נרתם לניקיון

ניקוי בלחץ מים הוא אחת משיטות הניקוי הנפוצות ביותר כיום, כאשר באמצעות שיטה זו ניתן לנקות כלי רכב, חצרות, מפעלים וכיוצא בזה. הנחת היסוד הפשוטה כאן היא שנדרש להפעיל לחץ מים על מנת למקסם את יעילות הניקוי. המכונה הזה מספקת את הלחץ הזה בעצמה, מבלי שהאדם המנקה נדרש להפעיל כוח, כאשר התוצאה היא ניקיון מהיר ויסודי יותר, גם של לכלוך "קשה" (תרתי משמע).

ראוי להתייחס, בנקודה הזו, גם להיבט הכלכלי של מכונות שטיפה בלחץ. העובדות מראות כי מחירן דומה מאד, אם לא זהה, למחירן של מכונות שטיפה מסוג אחר. מכאן, שהן נחשבות לפופולאריות ביותר: הן מאפשרות לקחת את הניקיון מספר צעדים קדימה, מבלי שהדבר מתבטא בתג המחיר.

מים חמים, או קרים?

כשמדברים על שטיפה בלחץ מים, עולה שאלה משמעותית אחת, והיא: באילו מים מדובר? בהקשר הזה, האבחנה העיקרית היא בין מים חמים לקרים, כל אחד מהם נכנס לתמונה במצבים מסוימים. מכונות שטיפה בלחץ מים חמים מתאימות, בעיקרו של דבר, לכלי הרכב התעשייתיים וה"כבדים" יותר, והן יכולות להתמודד היטב עם הכתמים הנחשבים למורכבים מאד להורדה, דוגמת שמן או גריז – זאת מכיוון שטמפרטורת המים הגבוה מפרקת למעשה את הלכלוך. את המכונות האלה נמצא בעיקר במוסכים, בבתי מלאכה או בתעשיות, ופחות במגזר הביתי.

מכונות מהקבוצה השניה מבצעות את המלאכה של שטיפה בלחץ באמצעות מים קרים. אלו הן המכונות הנפוצות יותר במגזר הביתי, ולו מכיוון שהמים הקרים יכולים להתמודד היטב עם הלכלוכים ה"פשוטים", המאפיינים לרוב כלי רכב שהשימוש שבהם שגרתי. מכונות אלה יהיו, מטבע הדברים, זולות יותר מאשר מכונות מהסוג הראשון.

הגורמים המשפיעים על פעילות המכונה

מעבר לאבחנה הבסיסית שבוצעה מעלה, צריך לשאול אילו פרמטרים במכונת השטיפה יגדירו את אופן הפעילות, היעילות והשימושים שלה. בהקשר הזה, מספר משתנים נכנסים לתוך המשוואה. הראשון, ויש שיגידו החשוב ביותר, הוא הספק המכונה. ברמה המעשית, מדובר כאן על קצב העבודה של המכונה, כך שברור שבמגזר התעשייתי נדרש למצוא מכונות עם הספק גבוה ככל האפשר. ואכן, אם במכונות הביתיות הספק מקובל יהיה סביב ה-100 בר, מכונות שטיפה תעשייתיות יעמדו על פי שניים מכך, ואף יותר.

בעת בחירת מכונת שטיפה בלחץ מים, ראוי להתייחס גם לגודל ולמשקל המכונה, כאשר לרוב ההתייחסות תהיה למשאבה אשר אחראית על ביצוע המשימה החשובה הזו. אלו אינם רק פרמטרים עיצוביים, כמובן, אלא כאלה שיגדירו אף הם את קצב פעילות המכונה. ככלל, ככל שהמכונה כבדה יותר, כך סביר שהקצב שלה יהיה איטי יותר, והיא "תתעייף" מהר יותר.

בנזין, סולר ומה שביניהם

לסיום, ראוי להדגיש כי חברות מציעות מגוון מכונות שטיפה בלחץ מים המופעלות באמצעות חשמל (לרוב תלת פאזי) או סולר. גם כאן, הבחירה צריכה להיות בהתאם לשימוש המיועד של המכונה, ולמורכבות המשימה שהיא לוקחת על עצמה. ברמה הכללית, מנוע הבנזין נחשב לחזק יותר מאשר המנוע החשמלי, כך שלרוב ייעשה השימוש במכונות מהסוג הזה במגזר התעשייתי. בנוסף על כך, מאפשרות המכונות בעלות מנוע זה לכסות שטחים גדולים באופן יחסי, וכמובן – לפעול היטב גם בהיעדר נקודת חשמל זמינה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.