מכירים את החברה היפנית הידועה קוואישינשה מוטורקאר וורקס? או אולי את חברת המכוניות העולמית DAT? מעצמת כלי הרכב ג'ידושה סייזו? דאטסון? לא? אוקיי. אז אולי פשוט נלך על ניסן. את השם הזה כולם מכירים. וכל אחד מהשמות שלפניו, גם הם למעשה אותה חברת מכוניות יפנית מצליחה.
כפי שאתם מבינים, החברה עברה בתחילת דרכה שינויים רבים, בעיקר בנוגע לשם. משנת 1911, אז הוקמה החברה, ועד 1934 שונה שם החברה לפחות ארבע פעמים. בסוף הוחלט ללכת על הניסן. והוא איתנו עד היום.
זהו למעשה עוד סיפור על מעצמת כלי רכב יפנית, כמו טויוטה, הונדה, מאזדה ואחרות. ניסן הייתה שנים רבות שנייה ביפן רק לטויוטה, עד שנעקפה על ידי הונדה. גם היום היא נחשבת עדיין לאחת משלוש החברות החזקות בעולם הרכב היפני ומייצרת מכוניות מכל סוג, משאיות ואף מנועים לסקטור הימי.
רבות מהחברות היפניות החליטו באמצע המאה הקודמת לצאת להשתלמויות אצל חברות אירופאיות, כדי ללמוד מקרוב על התהליך של יצירת מכונית. ראשי החברה החליטו ללמוד זאת מחברת אוסטין הבריטית ושיתפו איתה פעולה שנים רבות. בסופו של דבר, כמו בכל מה שהיפנים מתמקדים בו, דגמי הניסן לא נפלו ואף עלו על אלו של החברה שלימדה אותם.
הדאטסון 510 הייתה הדגם הראשון של ניסן שזכה להצלחה יפה בעולם, אך ה'מכה' הגדולה הגיעה עם המכונית הספורטיבית 240z. המכונית הזו, שהגיעה עם מנוע משובח של שישה צילינדרים, הפכה ל?אהובה ביותר בשנות ה-70 והזניקה את החברה למעלה.
החברה נהנתה גם ממשבר הנפט שפרץ באותן שנים. המנועים שלה, שנחשבו לעוצמתיים אך גם חסכוניים, הפכו מבוקשים מאוד. למעשה, החברה פרצה מבחינתה בדיוק בזמן הנכון. עד היום נחשבים המנועים של החברה הזו למוצרים מהטובים בעולם.
אם נחזור מעט לאחור, נגלה כי בשנת 1953 ניסן לא ייצאה כלל כלי רכב לחו"ל, בשל שביתת עובדים קשה וארוכה. אבל זה באמת קטן עליה. בשנות ה-90 מצב החברה החל להידרדר קשות והיא כמעט נאלצה להכריז על פשיטת רגל.
מה שהציל אותה – או יותר נכון: מי שהציל אותה – היה קרלוס גוהן. חברת רנו הצרפתית רכשה 30% מהשליטה בניסן ומינתה את גוהן לנשיא של החברה היפנית. האיש עשה מהפכה בלתי רגילה בחברה והחזיר אותה ממצב של גוף במצב כלכלי איום, לאימפריה, כמו שהייתה בעבר ואף יותר מכך. גוהן הפך לגיבור יפני.
מעבר להיותה יצרנית אדירה של כלי רכב, מתמחה החברה גם בתחומים אחרים. כפי שציינו, לחברה חטיבה המתרכזת בייצור מנועים לסירות ולאוניות גדולות, אך בבעלותה גם – שימו לב – חברת טלפונים סלולאריים. כי השם ניסן מבטיח הצלחה בכל תחום.
אתר היבואן - www.nissan.co.il
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.