באם יש לכם רכב, אתם יודעים כי התחזוקה שלו מהווה חלק בלתי נפרד בשגרת החיים שלכם. אלו הם לא רק הטסטים, הטיפולים או הביטוחים, כמובן, אלא גם הדאגה המרכזית לניקיון הרכב. החדשות הטובות הן שכיום ניתן לבצע ניקיון רכב יסודי במגוון דרכים: חלקן דרך מכוני שטיפת מכוניות, בעוד אחרות מבוססות על רכישה של חומרי ניקיון ייעודיים. הנה כל מה שעליכם לדעת על התחום.
הנקודה הראשונה שחשוב להדגיש היא שבישראל, דומה כי המשימה של שטיפת מכוניות הופכת למתבקשת יותר ממקומות רבים אחרים בעולם. יש לכך לא מעט סיבות: ראשית, המספר הקטן של ימים גשומים, אשר היה דל במיוחד בחורף האחרון. בהמשך לכך, מזג האוויר בישראל מאופיין בלא מעט אובך, המביא לכך שכלי רכב עלולים להתכסות באבק תוך מספר שעות. אם נוסיף למשוואה את הקרבה של ישראל לים התיכון, או את היות אזורים שונים בה מדבריים, מבינים מדוע הבעיה הופכת למורכבת יותר.
הדרך הפשוטה ביותר לשמור על ניקיון הרכב היא באמצעות מכונים לשטיפת מכוניות, הפועלים באופן עצמאי או כחלק מתחנות דלק. מכוני השטיפה יבצעו את כל ההליך, הן מחוץ לרכב והן בחלקיו הפנימיים, באמצעות מגוון מכונות מתקדמות לשטיפת רכבים המשלימות את המשימה: הסוגים הנפוצים הן מכונות, מנהרה, גשר הפועלות באמצעות לחץ מים, חמים או קרים, ומולן מכונות המבוססות על אדי קיטור. בכל המקרים, התוצאה היא ניקיון יסודי, תוך פרק זמן של מספר דקות.
בעת בחירת מכון, על כל פנים, חשוב מאד לבדוק את המקצועיות שלו, ואת המכשירים והחומרים בהם הוא נעזר לצורך עבודתו. מכונים שאינם מהשורה הראשונה עלולים להציע את הניקיון והרחיצה במחיר זול במיוחד, אך לבצע מלאכה שמותירה נזק, בטווח הארוך לרכב. כך, למשל, שימוש בחומרים שלא מתאימים לרכב, ומביאים לפגיעה מצטברת בגוונים שלו.
חשוב להדגיש, בנקודה הזו, שיש לא מעט ישראלים אשר מעדיפים להימנע מביקור במכוני שטיפת מכוניות: הם יטענו, למשל, שהעלות ה"מינימלית" של עשרות שקלים עבור שטיפה מצטברת למאות שקלים בשנה, וזה עוד בלי להזכיר את הדלק או הזמן שנדרש לבזבז כדי להגיע למכונים. לכן, הם רוכשים מכונות שטיפה, לרוב אלה הפועלות בלחץ מים קרים. לחץ המים בהן אולי "חזק" פחות מאשר במקרה של המים החמים, אך הוא יתמודד בצורה מועילה עם מרבית סוגי הכתמים, כולל כאלה שקשה להוריד בדרכים אחרות.
רכישה שכזו אמנם לא בטלה בשישים, אך היא חד פעמית, ומסייעת להתמודד עם ניקיון הרכב, בצורה בטוחה ומהירה, מבלי להתאמץ כמעט. חשוב להדגיש, בהקשר הזה, שמכונות השטיפה, אפילו אלה המיועדות לשימוש ביתי, בהחלט יכולות לסייע גם לניקיון של חללים אחרים, ולא רק כלי רכב: למשל, משטחים, רצפות וכיוצא בזה.
הסוג האחר של ישראלים מעדיפים לבצע את המלאכה של רחיצת מכוניות באופן ה"מסורתי" ביותר: באמצעות הצטיידות בלא יותר מאשר דלי, מים, צינור, סמרטוט ("ג'ילדה"), וכמובן – גם חומרי ניקוי. כיום, מוצע מגוון רחב מאד של חומרים לניקוי הרכב, והם מבצעים את עבודתם נאמנה.
בעיקרו של דבר, מדובר כאן על מוצרי שמפו, שבהחלט עשויים להיות מסוגים שונים. יכול להיות זה שמפו הכולל בתוכו ווקס, אך גם שמפו עם פגמנט, המשמר את הצבע על הרכב, מעניק ברק ומפרק את הלכלוך בו באופן יעיל. את המוצרים עצמם רצוי לרכוש לאחר ייעוץ של בעל מקצוע, הבקיא בתחום של שטיפת מכוניות עד לרמת היסוד, ולברר בצורה מדויקת את הוראות השימוש: ריכוז שמפו גבוה מדי, למשל, עלול לפעול בצורה הפוכה על הרכב.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.