אוטוסטרדה - פורטל רכב

מדריך להכרת שווי המס לרכב חברה

תוכן [ הסתר ]
מס לרכב חברה

מדריך להכרת שווי המס לרכב חברה

רגע לפני שאתה קופץ משמחה לקראת קבלת רכב ממקום העבודה, חשוב להכיר מהו שווי מס לרכב. בשנת 2010 השתנו תקנות המס בישראל- החל מינואר 2010 העובד מחויב לשלם מס שווה ערך להטבה שקיבל מהמעסיק.

בהתאם לכך, השווי הכספי של ההטבה בא לידי ביטוי בתלוש השכר. כך למשל, בעבור עובד בעל משכורת של 12,000 ₪ שמקבל גם הטבת רכב ממקום העבודה, הסכום שישמש לצורך חישוב המס יהיה 12,000 + שווי ההטבה.

האם זה משתלם?

הדעות בנושא חלוקות, יש שטוענים כי העלות הכוללת של אחזקת רכב פרטי ומחירי הדלק הגבוהים הופכים את הטבת הרכב לאטרקטיבית. אחרים טוענים כי עליית מדרגה בחישוב המס דווקא גורמת להפסד כספי.

ההחלטה מתקבלת באופן אינדיבידואלי תוך חישוב השכר הספציפי ומדרגות המס. חשוב לציין כי חישובי שווי מס לרכב מתבצעים בהתאם לסכומים קבועים מראש. הסכומים מוגדרים בהתאם ליוקרת כלי הרכב שהוענק על ידי מקום העבודה.

יש להדגיש גם כן כי שווי המס שמתבקש המשתמש ברכב לשלם אינו שווה ערך לעלות השימוש ברכב. הסכום שמצטרף לתלוש השכר לא משקף באופן ישיר את סכום ההוצאות. כאשר העובד מקבל ממקום העבודה גם מימון לדלק והוצאות תחזוקת רכב, ההטבה עדיין מאוד אטרקטיבית.

הקלות מס למחזיקי רכבים

שווי מס לרכב מחושב בהתאם לעלות הרכב. בעבור רכבים יקרים יותר יהיה על העובד לשלם סכומים גבוהים יותר ולהפך. הקלות מס יוכלו לקבל אלו שבוחרים לנהוג ברכבים ירוקים או רכבים היברידיים. ההקלות ניתנו מתוך מטרה לעודד שימוש באנרגיה ירוקה וצמצום זיהום האוויר בישראל.

כיצד מתבצע חישוב המס?

התשלום החודשי שיש לשלם בעבור הטבת הרכב עומד היום על 2.48% ממחיר המחירון של הרכב. כך למשל, אל משכורת של אדם שנוהג ברכב במחיר מחירון של 100,000 ₪, יתווסף סכום של 2,480 ₪ לצורך חישוב המס. בכדי לשלם סכומים נמוכים יותר מעדיפים עובדים רבים לבחור ברכבים זולים יותר. הם מעדיפים לנהוג ברכב פחות יוקרתי וחדיש מתוך מטרה להפחית את תשלום המס.

תשלום שווי מס לרכב אכן הביא למהפכה בתחום. המעסיקים והעובדים יצאו כנגד הגזרה, רבים מיהרו לוותר על הטבת הרכב ולחזור לנהוג ברכב פרטי. כיום הנושא כבר מוכר וידוע. כבר במעמד קבלת הרכב מהחברה יוכל העובד לקבל את כל הפרטים ולהשוות בין סכומי המס שיהיה עליו לשלם בעבור כל רכב.

מידע אודות שווי מס לרכב בחלוקה על פי הקבוצה אליה הרכב שייך, נכון לשנת 2013:

הקבוצה שויי רכב
קבוצה 1 2140 ₪
קבוצה 2 2330 ₪
קבוצה 3 3120 ₪
קבוצה 4 3770 ₪
קבוצה 5 5220 ₪
קבוצה 6 6750 ₪
קבוצה 7 8650 ₪
אופנוע L3 840 ₪

פרטים נוספים על שויי שימוש ברכב ניתן למצוא באתר המיסים הממשלתי.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.