בשנים האחרונות אנחנו עדים לירידה דרסטית במספר תאונות הדרכים בישראל ובמספר הנפגעים בהן, אך עדיין - מדובר במכת מדינה. איך שלא נסתכל על זה, כמות התאונות ובעיקר כמות הנפגעים מחרידה, ומדובר במספרים אדירים. כאשר מתרחשת תאונת דרכים עם נפגעים, חשוב להבין מיהו האחראי על הפינוי של אותם מעורבים.
ישנם שני מצבים שונים עם גורמים אחראיים שונים:
חשוב לזכור שכל פינוי עולה כסף לגוף המפנה, וכמה שקשה לחשוב על עניין זה לאחר תאונה - זהו דבר מחייב. כאשר ישנם נפגעים אשר מפונים על ידי אמבולנס ומועברים לבית החולים, גם אם לא אושפזו בו, גורם מסוים אמור לשאת בתשלום.
כאשר הנפגע פונה לבית החולים ואושפז, עלות הפינוי תהיה על כתפי קופת החולים בה חבר אותו נפגע. לאחר שיסתיים הליך הטיפול המלא וכשהנפגע ישוחרר לביתו, עליו לגשת לסניף הקופה הקרוב לביתו, ושם להסדיר את התשלום. הדרך הפשוטה ביותר היא הצגת אישור משטרתי להתרחשות התאונה ולמעורבותו של הנפגע בה.
כאשר מדובר בפינוי על ידי ניידת או אמבולנס טיפול נמרץ, גם אם הנפגע לא אושפז בבית החולים בסופו של דבר, התשלום על הפינוי יהיה גם כן באחריות קופת החולים של הנפגע. הסדרת התשלום תיעשה באותה דרך.
כאשר הפינוי בוצע על ידי אמבולנס פרטי, התשלום עובר אל הנפגע עצמו. עם זאת, כמובן שלא הוא יישא בתשלום: עליו להעביר את דרישת התשלום (שוב, רצוי יחד עם אישור המשטרה לקרות התאונה) אל חברת הביטוח אשר מטפלת בכיסוי הביטוחי של התאונה - חברת הביטוח של רכב הנפגע. פוליסת הביטוח אמורה לכסות גם את עלות הפינוי.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.