אוטוסטרדה - פורטל רכב

פיצוי על תאונת פגע וברח

תוכן [ הסתר ]

תאונות פגע וברח הפכו, למרבה הצער, לנפוצות בחברה הישראלית. הן מעוררות, כמעט תמיד, זעם רב: לא רק בשל האפשרות שמבצע העבירה יתחמק מהעונש, אלא גם מהקושי שהדבר גורם לאדם שנפגע מהתאונה. כתוצאה, סוגיית הפיצויים בתאונות פגע וברח אינה ברורה. אנחנו ננסה להסיר מעט מהערפל המקיף אותה.

השחקן המרכזי בשדה המשחק: קרנית

ברמת היסוד, הרי שבעת תאונת דרכים המביאה לפגיעה גופנית, יתבע הצד הנפגע את הרכב שפגע בו. בתאונת פגע וברח, כאמור, לא ברור אותו גורם, כך שלכאורה אין ממי לדרוש את קבלת הפיצויים. אלא שכאן נכנסת לתמונה קרנית, הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. במקרה שלנו, מדובר בעיקר בהולכי רגל.

למי שלא יודע, המדובר הוא בתאגיד ציבורי, שהוקם בשנת 1975 במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל''ה (הנוסח המלא מופיע באתר ויקיטקסט). התכלית העיקרית של קרנית היא לפצות נפגעי גוף בתאונת דרכים בהן לא ניתן לתבוע את האדם הפוגע, מסיבות שנפרט בהמשך. קרנית ממומנת, ברמה הכללית, באחוז מסוים המופרש מפרמיות ביטוח החובה, וכן על ידי משרד האוצר.

עוד על פעילותה המלאה של הקרן ניתן לקרוא באתר שלה.

הזכאים לקבלת הפיצויים

הפיצוי מקרנית יינתן, אם כן, במקרים של תאונת פגע וברח, אך לא בהם בלבד. ככלל, פיצויים אלה נוגעים לאנשים שנפגעו מרכב אשר היה ללא כל כיסוי ביטוחי, וזאת עקב מספר סיבות:

  • לנהג הפוגע לא היה רישיון נהיגה
  • הרכב הפוגע היה גנוב
  • ברכב הפוגע נעשה שימוש המנוגד לתנאי הפוליסה
  • ביטוחו של הרכב הפוגע הופסק - למשל, כשהמבוטח מפסיק לשלם את הפרמיות החודשיות)
  • הרכב הפוגע היה מבוטח בחברת ביטוח, אך האחרונה נמצאת בעיצומם של הליכי פירוק

יש להוסיף מרכיב מרכזי נוסף למשוואה, והוא "מבחן השקידה הסבירה". על פיו, על האדם הנפגע לבצע אי אילו פעולות לאיתור הנהג הפוגע, וכן לשתף פעולה באופן מלא עם חוקרי המשטרה. למעשה, אדם שלא יעמוד במבחן זה עלול שלא לקבל את הפיצויים המגיעים לו כלל וכלל: למשל, נפגע שלא השיג את פרטי יצירת הקשר עם העדים לתאונה המסוימת.

הליך הגשת הבקשה

על מנת לקבל את הפיצויים הנדרשים מקרנית, יש להגיש תביעת ביטוח לכל דבר ועניין. התביעה מבוססת על שני צעדים עיקריים, שעל האדם הנפגע לעשות. הראשון הוא להוכיח את חומרת הנזקים שנגרמו לו, והשני – את עצם התרחשות המקרה הביטוחי האמור. מסמכי סיכום המחלה מאת רופא מקצועי, ואישור משטרת ישראל על התאונה, יעשו לרוב את העבודה.

לאחר שהנפגע דאג לקבלת המסמכים הרלוונטיים, עליו להגיש את התביעה בפועל: הדבר נעשה באמצעות טופס התביעה, שזמין באתר האינטרנט של קרנית ובקישור הבא. על טופס זה לכלול בתוכו פרטים חשובים על נסיבות התאונה, לרבות:

  • פרטי האדם הנפגע
  • פרטי התאונה
  • תיאור המקרה
  • פרטי עדי הראיה
  • עילת הפניה לקרנית
  • נתונים הנוגעים למעסיקיו של הנפגע (לפני ואחרי התאונה) או למעמדו התעסוקתי

מיותר לציין ששקלול כל הגורמים האלה יקבע לא רק האם יתקבלו הפיצויים, אלא גם את גובהם.

יצירת הקשר עם קרנית

טופס התביעה והמסמכים הנדרשים יוגשו למשרדי קרנית, באחת מהדרכים הבאות:

כתובת: דרך מנחם בגין 23, מגדל לוינשטיין, תל אביב. מיקוד: 66182.

פקס: 03-7111667.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.