נפגעי תאונות דרכים בישראל מקבלים מימון מלא לטיפולים רפואיים ופיצויים במקרים של אבדן כושר עבודה או נכות מחברות הביטוח. בכדי להבטיח פיצוי מלא לכל נפגע תאונת דרכים מחייבת מדינת ישראל את כל הנהגים ברכישת ביטוח חובה לרכב.
חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים נחקק בישראל בשנת 1975. טרם חקיקת החוק נאלצו נפגעי התאונות להתמודד עם חקירה מסורבלת ודרישה להוכיח כי התאונה והפגיעה שנגרמה בגללה התרחשו בעקבות התרשלות של הנתבע.
החוק בישראל מגדיר תאונת דרכים כמאורע במהלכו נגרמו נזקי גוף בעקבות שימוש ברכב מנועי. הקטגוריה כוללת גם מקרים בהם הפגיעה נגרמה בעקבות פיצוץ או התלקחות של כלי הרכב. אם הפגיעה התרחשה בכוונה תחילה וללא כל שימוש ברכב המנועי לא ניתן יהיה להכיר בה כתאונת דרכים. קופות החולים בישראל לא מעניקות טיפול לנפגעי תאונות דרכים. מימון הטיפול נמצא תחת אחריות חברות הביטוח או קרן קרנית.
פגיעות בתאונות דרכים יכולות לנוע מפגיעות קלות לקשות ואפילו למוות.
במקרה של פגיעה קשה או מגבלות כלשהי, פיזית או שכלית, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עלול לשלול מן הנהג את הרשיון עקב בעיות רפואיות. על מנת לקבל את רשיונו בחזרה על הנהג לערער אל המשרד ולעבור בדיקות, פיזיות או נפשיות.
למידע נוסף על המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועל ליווי משפטי
במקרים בהם יש צורך בפינוי נפגעים ישיר לבית החולים יפונו הנפגעים לקבלת הטיפול ללא כל עיכוב לבירור סוג הביטוח או שם החברה. הנפגעים מתבקשים לפנות בעצמם אל חברות הביטוח ולנהל את התביעות כאשר מדובר בפגיעות קלות שלא מצריכות אשפוז.
בישראל מתרחשות בכל יום עשרות תאונות דרכים, רובן מסתיימות בפגיעות קלות בלבד. נפגעי הפציעות הקלות הללו מתבקשים לאסוף פרטי ביטוח רכב מכל בעלי הרכבים שמעורבים בתאונה. בהתאם לפרטים שאספו פונים הנפגעים לחברת הביטוח ומגישים בקשה לקבלת פיצוי כספי או החזרים לכיסוי הוצאות רפואיות.
מעורבות של עו"ד תאונות דרכים בהתנהלות מול חברת הביטוח הופכת את התהליך כולו לפשוט ומהיר יותר. הסיכוי למצות את מלוא הזכויות של הנפגע אל מול חברת הביטוח עולה בצורה משמעותית כאשר עורך הדין מנהל את התביעה. ייעוץ משפטי נדרש לאחר כל תאונת דרכים שמערבת נפגעי גוף.
ישנה חשיבות רבה לצורת הגשת המסמכים ולכל פרט קטן שנמסר לחברת הביטוח טלפונית. חשוב להדגיש כי חברות הביטוח מקליטות את כל השיחות עם הפונים במטרה להשתמש במידע בעתיד להפרכת הטענות. מעורבות של עו"ד תאונות דרכים בשלב מוקדם תמנע את הטעויות ותעלה את סיכויי הצלחת התביעה.
תיעוד תאונת דרכים מתחיל באיסוף כל הפרטים הרלוונטיים להתרחשות. בכדי לבסס את התביעה יש להעביר אל חברת הביטוח ועורכי הדין מידע מקיף ומהימן. ראשית יש לאסוף את פרטי הנהגים המעורבים בתאונה ופרטי התקשרות של עדים במקום שראו את ההתרחשות.
כאשר אוספים את פרטי הביטוח של הנהגים המעורבים בתאונה יש לאסוף כתובת מגורים, מספר פוליסת ביטוח, מספר טלפון, מספר רכב, שם חברת ביטוח. תאונות דרכים שמערבות גם נפגעי גוף דורשות לרוב גם מעורבות משטרתית וכתיבת דו"ח משטרה. במידת האפשר מומלץ לצלם את זירת האירוע ולהעלות על הכתב את השתלשלות האירוע.
כל פרט קטן שנראה בשלב זה שולי יוכל לזכות בעתיד לחשיבות רבה. בכדי לחזק את התביעה ולקבל פיצוי מקסימלי יש לאסוף את כל הפרטים על אותה תאונת דרכים, להתייעץ עם עו"ד ורק לאחר מכן לפנות לחברת הביטוח להגשת תביעה.
מידע נוסף
הבדלי אכיפה בין נהגים ותיקים לעומת חדשים - החוק מבדיל ביניהם?
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.